woensdag 27 juni 2018

Bruin brood bakken

Vind hier de laagste prijs. De kruim is zacht en de korst krokant. Hoe zelf een bruin brood bakken ? Lees hier het recept voor een bruin brood. Snel en eenvoudig zonder broodmachine.


Het was nog nooit zo eenvoudig.

Bruin brood bakken in de oven Benodigdheden 5gram volkorenmeel gram droge gist dl. Bruin honingbrood met boter Geen beoordelingen. Niets ruikt zo lekker als versgebakken brood en dit brood is net zo lekker als dat het ruikt!


Zelf bruin brood bakken , dat stond nog op mijn lijstje. Recept Bruinbrood - Brood bakken recepten, zelf bruin brood maken. Bak je brood in een oven van 230°C voor à min. Inmiddels kan ik me niet meer voorstellen dat ik het bij de bakker of de supermarkt zou moeten kopen.


Om zelf brood te bakken heb je niet veel nodig: bloem, gist, water en een snuifje zout.

Een oven of een broodbakmachine. O ja, en een beetje geduld komt ook van pas. Het kost wat gedul maar brood uit je eigen oven is dat meer dan waard. Een basisrecept voor een lichtbruin brood , gebaseerd op mijn recept voor bruinbroo maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.


Verhoog de temperatuur naar 1°C en laat het brood nog eens minuten bakken ,. Reken voor een groot bruin brood op ongeveer eetlepels. Deze groep is een extra service voor de workshopdeelnemers. Glutenvrij brood bruin of wit. Wij bakken ongeveer jaar zelf ons brood en hebben sinds die tijd regelmatig het bakproces aangepast zodat we nu kunnen beweren dat.


Hier in Lusaka, Zambia valt het brood uitelkaar, schimmelt na een dag of is bitter etc. Dus tijd om zelf brood te bakken ! Maar om een vers brood te bakken , heb je wel een beetje geduld nodig. Zelf je eigen bruine brood bakken.


Wie kan de geur van vers gebakken brood nu weerstaan? In de meeste recepten voor het bakken van brood vind ik alleen. Vroeger was brood bakken een hele toer.


Met dit eenvoudige recept ben ook jij in staat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.