woensdag 21 februari 2018

Verbruik gashaard

Nieuwe gashaard op het oog? Lees hoe je het verbruik en de opbrengst voor je woning kunt berekenen. Handig om te helpen kiezen!


Naast de aanschaf van de gashaard wil je natuurlijk ook het verbruik weten. Natuurlijk speelt het vuurbeeld van de gashaard een belangrijke rol. Het verbruik van gaskachels en gashaarden varieert nogal.

Wenst de fabrikant een groot vuuroppervlak dan komt er niet alleen meer vermogen vrij maar zal er ook meer energie (=aardgas) worden ingestoken. Wil je graag een haard in de woonkamer, maar kun je niet goed kiezen? Misschien kan je dan kiezen voor een gashaard ! Nooit eerder leek een gashaard zoveel op echt houtvuur! Dit dankzij de nieuwe dubbele brander: de Premium Fire.


Geen standaard gasverbruik. Globaal kan worden gesteld dat een gashaard op volstand een verbruik heeft van 0. Om de kostprijs van dat verbruik te berekenen, moeten we de kubieke meters eerst omzetten in kilowattuur.

Daarvoor moeten we het aantal kubieke meters vermenigvuldigen met 9. Werkt mijn gashaard of gaskachel op iedere soort gas? De winning van aardgas in Nederland staat ter discussie. In toenemende mate zoekt men naar alternatieven voor ons Nederlandse aardgas. De vraag neemt toe, terwijl de productie in Nederland afneemt. Om aan de vraag te blijven voldoen, zal er gas moeten worden geïmporteerd vanuit het buitenland.


Dus afhankelijk van je leverancier en je soort overeenkomst kun je uitgaan van grofweg euro per avond. Een gashaard is een sfeertoestel waarbij comfort en gebruiksgemak uitdrukkelijk aanwezig zijn. Met een eenvoudige druk op een knop kan u de gashaard ontsteken en regelen naar uw voorkeuren. Een gashaard kenmerkt zich ook door het weinige onderhoud dat nodig is, alsook door de lange levensduur.


Vind de gashaard die bij u past. Bekijk hier het assortiment aan gashaarden en kies uw eigen haard. Beste mensen, kan iemand mij hier een deftig antwoord op geven? Wat verbruikt een gashaard ? Bent u benieuwd naar uw verbruik ? Waar u bij een traditionele haard met houtblokken moet zeulen, asresten verwijderen en het glasraam poetsen, is dit bij een gashaard nooit het geval.


Bovendien heeft u ook nooit last van storende geurhinder of schadelijke rookwalmen. Gaskachel voor warmte een gashaard voor sfeer.

We spreken dan eigenlijk over gashaarden. En bij gashaarden geldt eigenlijk sfeer staat gelijk aan inefficiënte verbranding. Nadat u een gashaard heeft aangeschaft, krijgt u te maken met de kosten van het verbruik. Deze kosten ziet u terug op uw energierekening en daar wilt u niet door verrast worden.


Helaas is het lastig om te zeggen wat de verbruikskosten van de gashaard zullen zijn, omdat deze afhankelijk zijn van een aantal factoren, zoals het vermogen van uw haar uw stookgedrag en de mate waarin uw woning is geïsoleerd. Niets gezelliger dan de haard of kachel aansteken op koude dagen. Kies voor het gemak van een gashaard of -kachel en ontdek de verschillende toestellen, alle voordelen en de beperkte kost.


Deze gashaard heeft bovendien handige blokken en kan ook ingebouwd worden. Wanneer u de Dru Maestro in huis haalt dan krijgt u een nieuwe en innovatieve gashaard die al een stap verder is op het gebied van duurzaamheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.