donderdag 21 mei 2020

Welke melk gebruiken voor cappuccino

Om te weten welke melk je moet gebruiken voor die perfecte cappuccino of latte macchiato is het belangrijk om te weten wat melkschuim precies is. Magere of juist volle melk ? Hoe zit het met de eiwitten? Lees hier welke melk voor cappuccino het mooiste melkschuim geeft.


De barista’s in de aflevering gebruiken koude melk.

Wat is de beste melk voor latte en cappuccino ? Welke soorten melk zijn er? Cappuccino bestaat voor tweederde uit melk ,. Veel barista’s gebruiken volle melk , lekker vers, geen bijsmaak en dus perfect voor een dikke schuimlaag. Om een lekkere cappuccino te maken is de soort melk die je gebruikt belangrijk.


Een cappuccino bestaat namelijk voor tweederde uit melk. We hebben getest welke plantaardige melk het beste is voor een cappuccino.

Melkschuim voor bijvoorbeeld een cappuccino of latte. Zo kun je een cappuccino ,. Natuurlijk kun je ook een losse elektrische melkopschuimer gebruiken voor perfect. Melk opschuimen voor een cappuccino doe je met een melkopschuimer of met een cappuccino machine. Nu heb ik gelezen dat je het best houdbare volle melk kan gebruiken , maar van welk merk? Info over beste melk voor cappuccino.


Resultaten van zoekmachines! U kunt hier dus magere melk of halfvolle melk voor gebruiken. Dat zegt de fabrikant, maar is dat echt zo? In dit artikel zoeken we uit welke plantaardige melk het beste is voor melkschuim en het lekkerst smaakt in je cappuccino.


Soms hoor ik magere melk , soms volle. Je hoeft overigens niet per se koeienmelk te gebruiken. Heel regelmatig worden mij vragen gesteld over plantaardige melk.


Of je er mee kunt bakken, welke soorten. Schakel je koffiemachine over naar de cappuccino instelling, welke.

Het maakt niet uit wat voor. Maar als ik buiten de deur koffie drink kies ik vaak voor cappuccino. Restaurants hier in de buurt gebruiken deze en zweren er bij ! Handmatig opschuimen van melk geeft verbluffende resultaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.